Kesäjuhlat

Kesäjuhlat 31.7.2021

Vuoden 2021 kesäjuhlat muistetaan kauniina auringonpaisteisena ulkotapahtumana. Helteisen heinäkuun viimeisenä viikkona oli kovin sateista ja juhlalauantain säätilaa odotettiin jännityksellä. Edelleen jatkuvan koronapandemian johdosta juhlia ei olisi sisätiloissa voitu järjestää. Ilmojen haltija kuitenkin suosi ja herkulliset kahvilan tarjottavat saatiin esille juhlayleisön nautittavaksi. Kesäjuhlat 1.8.2020

Kesäjuhla järjestettiin keväästä 2020 alkaen vallinneen korona-pandemian vuoksi poikkeuksellisesti vasta 1.8.2020.  Kauniina  auringonpaisteisena päivänä juhlat voitiin viettää ulkona. Kunniavieraana juhlassa oli Verkatehtalla 1940-luvun lopussa työskennellyt Leo Skurnik. Puheessaan hän kertoi elämästä Antskogissa asuessaan (avaa puhe). Hän myös toi mukanaan tuolta ajalta säilyneitä esineitä ja muistoja mm Verkatehtaan joulujuhlassa vuonna 1949 esitetyn kupletin sanat, jotka kertovat tehtaan hnkilökunnasta.

Kesäjuhlat 6.7.2019

Kesäjuhlat 7.7.2018

Ohjelma:
•Tervetuloa kesäjuhlaan, pj Marja Salenius

•Kaupunginjohtajan terveiset, Ragnar Lundqvist, Raaseporin  kaupunki

•Laulu Antskogille,  Marko Salenius

•Urheiluseura Yrityksen historiikin  julkaisu. Urheilukonkarit muistelevat

•Maaotteluhenkinen musiikkiesitys, Pekka Helin ja huutosakki

•Yleisöurheilukilpailu

•Arpajaiset

• Urheilukentällä  valokuvanäyttely

Kahvila avoinna ennen ja jälkeen juhlan

Antskogin veden ja taivaan alla, Ulla-Maija Alasen valokuvanäyttely

Vuoden 2018 kesäjuhlaa vietettiin urheilullisessa hengessä. Juhlan kohokohtana oli Urheilu- ja voimisteluseura Yrityksen historiikin julkaisu
Kesäjuhlan kahvila
Kesäjuhlan kahvila
Sali oli taas täynnä
Antskogin biisi, Samuli Lindholm, Kalle Dönsberg ja Marko Salenius
Kaupunginjohtajan Ragnar Lundqvistin puhe
Urheiluseuran konkarit Ismo Sjöblom, Vilho Rantanen, Tauno Johansson ja Tapani Johansson. Ulla Korhonen haastatteli
Palkintoja urheiluseuran kisoista
Suomi Voittoon-huutosakki Pekka Helinin johdolla
Hanna Tikkanen johti yleisöurheilukilpailua
Yleisöurheilukilpailun osa-alueet
Ulla-Maija Alasen kesänäyttelyn avajaiset

Kesäjuhlat 1.7.2017

Antskogissa vietettiin  aktiivisen kyläseuran 20-vuotisjuhlaa.


”Työväentalon pihapiiri on jo täyttynyt,

Anskun väki viettää siellä kesäjuhlaa nyt.

Väliä ei sillä, vaikka peura potut syö,

kun juhlapäivään päättyy työ.”

Laulu raikasi Antskogin työväentalolla kyläseuran juhliessa 20-vuoden toimintaansa perinteisissä kesäjuhlissa lauantaina 1.7. Paikalle oli saapunut noin sata entistä ja nykyistä kylän asukasta nauttimaan tuttujen tapaamisesta, kakkukahvilan maukkaista herkuista ja juhlaohjelmasta.

Avauspuheessa kyläseuran puheenjohtaja Marja Salenius kertasi seuran historiaa ja esitteli kevään aikana kootun historiikin. Kansien väliin kerätyt muistot talkoista, näyttelyistä, retkistä sekä tapahtumista ja kyläjuhlista kertovat aktiivisesta toiminnasta ja yhteisestä ympäristöstä huolehtimisesta. Myös kyläjuhlan yleisöä täynnä oleva sali kertoi osaltaan toiminnan tärkeydestä kyläläisille.

Juhlapuhujana oli Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson. Hän muisteli puheen alussa lapsuuttaan Antskogissa, jossa edelleen viettää vapaa-aikaansa. Maailman suurimman ihmisoikeusjärjestön palveluksessa oleva Johansson yhdisti puheessaan yksilön ihmisoikeuksien määrittelyn kyläyhteisön toimintaan. Ihmisoikeuksiiin kuuluu myös toisista huolehtiminen, mikä parhaiten tulee esille naapurustosta välittämisessä ja yhteisessä tekemisessä.

Juhlaan toivat tervehdyksensä myös naapurit Pohjan kyläyhdistyksestä, jossa mielenkiinnolla seurataan vanhemman seuran toimintaa. Musiikkina juhlassa olivat yhteislaulut, joissa tuttujen melodioiden uusilla sanoilla kerrottiin kylän talkoiden ja juhlien merkityksistä ja tunnelmista. Lopuksi kuultiin Edvard Friisin taitava pianoesitys ja jännitettiin arpajaisissa.

”Kakskyt vuotta, ei kai suotta kyläseurassa.

Tarjonnut on monenlaista hyvää kimpassa.

Kylä on niin kaunis, kauniimmaksi muutetaan.

Kun talkoilla näin touhutaan.”

.

Illalla tanssittiin elävän musiikin tahdissa pikku tunneille asti. Ilta oli erittäin onnistunut ja tunnelma oli välillä suorastaan hikinen.


Kesäjuhlat 2016

Vuonna 2016 suuren suosion saavuttanutta kesäjuhlaa vietettiin jälleen aurinkoisessa kesäsäässä. Tälläkin kertaa tuolit oli varattu viimeistä paikkaa myöten, vaikka kyläseuran tarkoin vaalima salaisuus ei ollut kuin pienen piirin tiedossa.

Aikoinaan kylällä asuneet tulivat pidemmänkin matkan takaa tapaamaan tuttuja ja muistelot olivat vilkkaita. Oli riemastuttavaa tunnistaa ihmisiä ja sijoittaa heitä kylällä oikeaan taloon tai perheeseen.

Hetki ennen virallista aloituspuhetta sisään astuivat presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi. Presidenttipari sai spontaanit aplodit yleisöltä sekä runsaasti huomiota. Rohkea kyläläinen Tommi Jernström kävi välittömästi myymässä presidenttiparille arpoja, joilla presidenttipari voittikin monta palkintoa.

Kyläseuran puheenjohtaja Samuli Lindholm piti avauspuheenvuoron, jonka jälkeen Elea Puskala sekä Edward Friis soittivat viulua ja pianoa.

Näytelmän aiheena oli Pieni Punahilkka. Näyttelijät valittiin ”vapaaehtoisista” yleisön joukossa. Naurua riitti, kun esittävät henkilöt eivät täysin vastanneet rooliaan eivätkä näyttelijät tienneet, mitä seuraavaksi tekevät tai sanovat. Ihaninta oli, miten hienosti osallistujat heittäytyivät rooleihinsa.

Presidentti Tarja Halonen kertoi lapsuuden muistoistaan Antskogin kylässä. Hän pelkäsi kertomansa mukaan lehmiä, jotka useinkin karkasivat aitauksestaan. Kerran kävi niin, että lehmät olivat tiellä ja ei vielä silloin presidentti pikkutyttö-Tarja meni lehmien aitaukseen turvaan. Siinä he sitten tuijottivat toisiaan, kumpikin väärällä puolella aitausta. Presidentti Halosella on todellakin sana hallussaan ja hän sai yleisön tyrskähtelemään naurusta. Presidentti Halonen myös kannusti niin vakituisia asukkaita kuin kesäasukkaitakin vapaaehtoistoimintaan. Hänen mukaansa hyvinvointiyhteiskuntamme ei toimi ilman vapaaehtoisten panosta. Tämän me kaikki pystymme hyvin allekirjoittamaan.

Kyläseuran puheenjohtaja Samuli Lindholm antoi presidentti Tarja Haloselle muistoksi ja kiitokseksi kukkasia sekä vihreän Antskog-lippalakin, joka löytyikin heti Pertti Arajärven päästä. Nähtäväksi jää, kumman päässä lakki useimmiten näkyy Karjalohjan mökillä.

Arpajaisissa jännitettiin jälleen voittoja ja kyllä niitä riittikin. Suuret kiitokset kaikille arpajaispalkintoja lahjoittaneille!

Kahvio notkui jälleen herkuista, jotka syötiin hyvällä ruokahalulla pois. Samoin grillimakkara, tuo kesän vakioherkku, täytti usean juhlijan mahan. Presidenttiparille oli leivottu oma nimikko presidenttikakku. Se sai presidenttiparilta erityiskiitokset. Ja kakku olikin hyvää.Kiitos Kirsti Wilde!

Kuka kutsutaankaan ensi vuonna viettämään tätä ihanaa juhlaa kanssamme? Tule sinäkin mukaan!