Ajankohtaista

Tule tutustumaan uuteen Vaihtamoomme!

Työväentalon vieressä olevaan kyläläiset voivat kierrättää itselle tarpeettomia kirjoja ja pieniä käyttöesineitä tai työkaluja, joita itse ei tarvitse.


Kirjalainaamo on avoinna myös Työväentalon eteisessä tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. 

Tule hakemaan luettavaa ja  tuo tullessasi kirjoja muiden luettavaksi.


Uusi tallenne Radio Fiskarsissa.

Haastateltavana Aira Fagerroth

Antskogin aluetoimituksessa Ulla Korhonen haastattelee koko aikuisikänsä Antskogissa asunutta Aira Fagerrothia. Pomolan terassilla mietitään maatalouspitäjä Karjalohjan ja tehdasympäristön välisiä eroja ja vaikutuksia arkielämään. 

Lue lisää ja kuuntele ohjelmaÄijät kävelee...


ANTSKOGIN ÄIJÄ-SPORT TIEDOTTAA

Moi kaikki

Olemme saaneet hienosti ukkojen liikuntaryhmän käyntiin. Kerran viikossa olemme käyneet ”walk & talk” lenkeillä. Tarinaa on riittänyt, hauskaa on ollut ja hiki on myös saatu pintaan.

Lenkit ja tapahtumat sovitaan aina vain seuraavaksi kerraksi. Tapahtumista saat tietoa kylän Facebook-sivuilta ja parhaiten pysyt ajan hermoilla, kun liityt Whatsap-ryhmäämme.

Ota yhteyttä Markoon p. 0400 450 980, niin lisäämme sinut ryhmään.

Kaikki pojat, miehet, ukot, karpaasit ja äijät olette tervetulleita mukaan. Ikärajaa ei ole. Kynnys on matala mutta mieli on korkea.

Uusia liikuntaideoita ja muita tekemisen ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan.


Terveisin,

Antskog Äijä-Sport

Kuntovihkojen reiteillä vuonna 2021 kulkeneiden kesken arvottiin palkinnot

Antskogilaiset ovat viimekin vuonna uutterasti kulkeneet kuntovihkojen reiteillä. Merkintöjä vihkoihin kertyi vuonna 2021 yhteensä 2200 kappaletta ( vuonna 2020 merkintöjä oli 2089).  Suosituin reitti oli pururadalla, jossa kävijöitä oli n. 1200. Rahnolan vihkossa oli 350  ja Iilammen vihkossa 650. Hyvä me ja erityisesti voittajavihkolla kävijät!

Kyläseura arpoi kaikista vihkoista numeron, jonka kirjannut kävijä voittaa Philipsin ladattavan otsalampun. Pururadan vihkossa arvottiin kaksi voittajaa. Onnettaren suosikkeja olivat Kimmo Nuolivirta, Ari Nuolivirta, Jouko Aalto sekä Marko Salenius. Onnittelut ja valoisien polkujen toivotukset lamppujen voittajille!!

Varsinaisia voittajia olemme toki me kaikki, jotka voimme nauttia kylämme hienoista lenkkireiteistä jatkossakin. Millaisiinhan vihkomerkintöjen lukemiin päästään tänä vuonna? Ja uudet arvontavoitot odottavat lenkkeilijöitä vuoden lopussa.

Liikkuvaista vuotta 2022 kaikille!

Tallenteita Antskogista  Radio-Fiskarsissa

Haastateltavana Hilkka Munter s. Oksanen


Hilkka Oksasesta tuli Antskogilainen 1930-luvulla, jolloin hän muutti Verkatehtaalla työt aloittaneen miesystävänsä, sittemmin puolisonsa Kalle Munterin luo. Leppävirralla vuonna 1916 syntynyt Hilkka lähti työn perässä maailmalle jo 13-vuotiaana. Työpaikka oli Helsingin Kalliossa ja työnä lapsenhoito. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin hänellä oli muutama tunti vapaata, muuten työaika oli jatkuva.

Haastattalun vuodelta 1993 löydät täältä

Muistoja Olli Saarinen

Olli Saarinen aloitti 13-vuotiaana työt Fiskarsin Konepajalla. Siihen mennessä hänelle oli kertynyt jo työkokemusta muualtakin, muun muassa Antskogin Verkatehtaalta. Viimeiset kuusikymmentä vuotta hän on asunut Fiskarsin ruukissa aivan viime päiviin asti.

Ennen tätä kaikkea Olli Saarisen perhe muutti vuonna 1944 Antskogiin, missä isä-Saarista odotti myymälänhoitajan paikka. Muuttomatka sai yllättävän käänteen, kun tien päällä jo ollut perhe kuuli kaupan olevan ilmiliekeissä. Perille tultiin kuitenkin.

Monissa eri luottamustehtävissä toimineena Saarisella on ollut aitiopaikka nähdä ja tarkastella Fiskarsin ruukin vaiheita sen kukoistuksessa ja köyhempien vuosien aikana. Minkälaista oli toimia pääluottamusmiehenä Konepajan lakkauttaessa toimintansa? Mitä kunnanvaltuustossa toimiminen merkitsi vapaa-ajalle?

Ollin muistelmat löydät täältä

Elämää Antskogin Verkatehtaan ympärillä

Radiofiskarsin Antskogin aluetoimituksen tämänkertaisena aiheena on maailmallakin aikoinaan tunnettu Verkatehdas, jonka filttejä ja peitteitä näkee vanhoissa kotimaisissa elokuvissa, ja jonka laadukasta liituraitakangasta Englannin herrat hakivat pukuihinsa.

Minkälaista elämä oli tehtaan toimiessa? Miten lastenhoito oli järjestetty, kun monissa perheissä molemmat vanhemmat kävivät töissä. Miten vuoden 1959 konkurssi vaikutti Antskogin elämään? Jutussa kuullaan myös Antskogin ja Fiskarsin poikien erikoisesta yhteisestä bisneksestä.

Mukana muisteloissa ovat Tauno Johansson, Eija Kallio, Olli Saarinen, Raimo Saarinen, Ismo Sjöblom sekä Kirsti Wilde. Haastattelijana toimii Marja Salenius.

Haastatteluun pääset tästä

Haastateltavana Carl-Gustaf From Antskogista

Carl-Gustaf, Kalle, Fromilla on 83 vuoden ajalta muistoja Antskogin elämästä.
Kaksiosaisen haastattelun aluksi kuulemme Antskogin ja Fromin perheen vaiheista 1930-luvulta tähän päivään asti, haastattelijana Marja Salenius.

Pian julkaistavassa toisessa osassa keskustellaan Kalle Fromin elämäntyöstä Vehon toimitusjohtajana sekä jääkiekosta, haastattelijana on Marko Salenius.

Ohjelmat ovat radiofiskarsin Antskogin aluetoimituksen ohjelmistoa.

Pääset ensimmäiseen haastatteluun tästä.

Toiseen haastatteluun pääset tästä.
Tule toteuttamaan unelmien Antskogia!

Vuoden 2019 aikana kyläseuran järjestämissä tilaisuuksissa on  kysytty kyläläisiltä millaisessa kylässä he haluaisivat asua? Mitä hyvää pitää säilyttää ja mitä voisimme parantaa tai hankkia lisää? 

Kyläläisten ideoita ja ajatuksia kehittämisestä koottiin kyläsuunnitelmaksi, johon voit tutustua Kyläsuunnitelma-sivulla